Profesori de la Institutul de Teologie Ortodoxă din München, în vizită la Patriarhul României

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vineri vizita a trei profesori de la Institutul de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ludwig-Maximilian” din München.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre provocările actuale ale ortodoxiei, pastorația în diaspora și situația eclezială din Ucraina.

Directorul institutului, Profesorul Konstantin Nikolakopoulos, a subliniat suportul pe care Biserica Ortodoxă Română l-a oferit pentru facultatea pe care o conduce.

„Am ajuns la concluzia că Institutul nostru este un institut panortodox atât în ceea ce priveşte şi profesorii, dar şi studenţii pe care îi avem”.

„I-am mulţumit personal Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru darul pe care ni l-a făcut prin trimiterea la München a Pr. Prof. Daniel Benga. Aceasta este o îmbogăţire pentru Facultatea de la München”, a spus Profesorul Konstantin Nikolakopoulos.

De asemenea, Profesorul Konstantin Nikolakopoulos a mai adăugat că s-a vorbit şi despre „posibilitatea de dialog cu alte facultăţi din România cum ar fi cele de la Sibiu, Iaşi, Cluj”.

Scurt istoric

Teologia ortodoxă la Universitatea „Ludwig-Maximilian” din München are o vechime de mai bine de 20 ani. Departamentul a luat fiinţă prin decizia Senatului academic al Universităţii München din luna iulie a anului 1994.

Din semestrul de iarnă 1995/1996 există la mai sus-numita universitate posibilitatea unui studiu complet de teologie ortodoxă, o prezenţă care până în momentul acela lipsea în întreg spaţiul occidental în cadrul unei universităţi de stat. Prin aceasta la Universitatea din München sunt reprezentate teologic toate cele trei mari Biserici creştine.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente