Prof. Constantin Cucoș a fost aniversat la împlinirea a 60 ani în mijlocul studenților teologi

Profesorul Constantin Cucoș, renumit specialist în științele educației, și-a serbat ziua de naștere vineri. La împlinirea vârstei de 60 ani, personalul didactic și studenții Facultății de Teologie din Iași l-au surprins cu un moment festiv în timpul unui curs de la specializarea Asistența Socială.

Prof. Univ. Dr. Constantin Cucoș este director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, delegat laic al Arhiepiscopiei Iaşilor și membru în Adunarea Naţională Bisericească şi în Consiliul Naţional Bisericesc.

La aniversarea sa, Constantin Cucoș a fost felicitat de Pr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, care a vorbit cu acest prilej despre activitatea bogată a profesorului.

„Domnul profesor Constantin Cucoș este foarte cunoscut atât în țară, cât și în străinătate; nu mai are nevoie de nici o prezentare. Nu există lucrare de grad didactic la noi în țară, și nu numai, în care profesorul Constantin Cucoș să nu fie citat consistent, a spus Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Vicovan, potrivit doxologia.ro.

Părintele decan a subliniat implicarea Prof. Constantin Cucoș în viața Bisericii:

„Putem spune că pe linie didactică domnul profesor este la vârf, iar pe linie de implicare în viața Bisericii și în învățământul religios și teologic este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți, cu un cuvânt ce cântărește greu”.

Profesorul a mulțumit pentru momentul organizat și a mărturisit că este „foarte legat” de Facultatea de Teologie din Iași.

„De la bun început am dorit să susțin cursuri la această instituție de învățământ superior și pot spune că cele mai mari bucurii și satisfacții de ordin profesional-didactic le-am avut la această facultate și sper să le am în continuare”, a spus Prof. Constantin Cucoș.

Alături de numeroși studenți, la eveniment au fost prezenți Lect. Univ. Dr. Constantin Iulian Damian de la Facultatea de Teologie și Dr. Ana-Nicoleta Grigore, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Profesorul Ana-Nicoleta Grigore a motivat inițierea acestui moment aniversar: „Avem bucuria să fim contemporani cu o personalitate imensă a mediului academic ataşată Bisericii”.

„Domnia sa s-a remarcat prin fermitatea şi rigoarea cu care a apărat elementele identităţii noastre culturale şi antropologice atât de contestate în societatea corectitudinii politice. Profesorul Constantin Cucoş este un reper axiologic pentru generaţii de educatori pe care i-a format prin cuvântul şi pilda vieţii sale”, a adăugat Ana-Nicoleta Grigore.


Constantin Cucoş este doctor în ştiinţele educaţiei, profesor universitar şi director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi. A efectuat stagii de cercetare şi documentare la importante universități din Europa. Domeniile sale de competenţă sunt: filosofia educaţiei, pedagogia culturii, educaţia religioasă și pedagogia generală, fiind autorul a peste 120 de studii în volume colective şi reviste de specialitate.

Foto credit: Tudorel Rusu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…