Procesiuni cu sfinte moaște la Câmpulung Muscel și Constanța

Biserica Ortodoxă cinstește mâine, 26 iulie, pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, ale cărui sfinte moaște se află spre închinare la Mănăstirea Negru-Vodă din Câmpulung Muscel, județul Argeș. Pentru binecuvântarea credincioșilor și a meleagurilor muscelene, în această dimineață, la ora 10:00, sunt aduse moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș la biserica Mănăstirii Negru-Vodă, pentru ca seara, de la ora 18:00, moaștele sfinților ocrotitori ai orașelor Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel să fie purtate în procesiune pe străzile primei capitale a Țării Românești, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului credincioșilor musceleni, se organizează astăzi, 25 iulie, orele 12:00-14:00, crosul pentru copii „Campionii bucuriei”, pe traseul dintre Piața Primăriei Câmpulung-Muscel și Mănăstirea Negru-Vodă. Premierea se va oficia la agheasmatarul mănăstirii.

Cu prilejul cinstirii Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ale cărui moaște se află și la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, mâine, 26 iulie, după săvârșirea Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală, va avea loc procesiunea cu moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și ale Sfinților Epictet și Astion. Potrivit Biroului de comunicare al Arhiepiscopiei, traseul pe care se va desfășura procesiunea este următorul: Catedrala arhiepiscopală – Valea Portului – str. Traian – bdul Tomis – bdul Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – bdul Mamaia – Spitalul Militar (popas de rugăciune) – str. Nicolae Iorga – bdul Tomis – Capela Militară – Spitalul Județean – bdul Tomis – str. Traian – Valea Portului – Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Comentarii Facebook


Știri recente