Procesiunea la sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci în Parohia Sf. Antonie cel Mare din Lucca – Italia

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci a reprezentat pentru Parohia ortodoxă română „Sf. Antonie cel Mare” din Lucca – Italia o nouă participare la procesiunea organizată în seara din ajun în centrul vechi al orașului, cu ocazia sărbătoririi hramului catedralei arhiepiscopale din „urbea celor 100 de biserici”, informează episcopia-italiei.it.

După săvârșirea Vecerniei celei Mari, comunitatea ortodoxă română a ieșit în procesiune cu Sfânta Cruce, icoana praznicului Înălțării Sfintei Cruci, două steaguri (prapori) – unul cu Mântuitorul pe o parte și Sfântul Antonie cel Mare pe cealaltă, altul cu Maica Domnului pe o parte și Sfântul Anastasie Persul pe cealaltă – și cele patru icoane împărătești ale catapetesmei. Mulți dintre participanții la procesiune au fost îmbrăcați în port popular românesc.

Vederea icoanelor pictate în stil bizantin, precum și a credincioșilor îmbrăcați în straie de sărbătoare a atras atenția și respectul celor câteva mii de spectatori și turiști veniți în mod special la Lucca pentru acest eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente