Procesiunea Învierii la Sibiu. IPS Laurențiu despre mărturisirea prin salutul Hristos a înviat!

La Vecernia din Duminica Paștilor IPS Laurențiu i-a îndemnat pe credincioși să mărturisească Învierea prin salutul „Hristos a înviat!” și prin primirea Mântuitorului în viața lor. După Vecernie, Mitropolitul Ardealului a participat la Procesiunea Învierii pe străzile municipiului Sibiu.

„Este o mare bucurie să ne salutăm cu «Hristos a Înviat!-Adevărat a Înviat!», dar pentru ca bucuria să nu piară, să nu treacă după această perioadă post-pascală, trebuie să-L luăm pe Hristos în noi periodic, să reînnoim legătura directă cu El prin Sfânta Împărtășanie”, a subliniat Părintele Mitropolit.

La Vecernia din Duminica Paștilor, numită și „A doua Înviere”, au slujit împreună cu IPS Laurențiu și cu PS Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, preoții din Protopopiatul Sibiu.

Evanghelia de la slujba specială a Vecerniei a fost citită în 12 limbi, tradiție prin care se arată universalitatea mesajului dumnezeiesc.

Procesiunea Învierii

Duminică după-amiază, cu icoana Învierii Domnului în brațe și cântând imnuri specifice Paștilor, clericii și credincioșii sibieni au vestit bucuria celei mai mari sărbători a creștinătății.

După Vecernie, ierarhii, preoții și credincioșii au Participat la Procesiunea Învierii pe străzile Sibiului, pe următorul traseu: Catedrala mitropolitană – Str. Mitropoliei – Piața Mare – Str. N. Bălcescu – Parcul „ASTRA” – Catedrala mitropolitană.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente