Procesiunea Floriilor la Timișoara

Centrul Eparhial Timișoara, în colaborare cu parohiile timișorene Iosefin, Fratelia, Elisabetin, „Sfântul Ștefan” Calea Martirilor, Cetate, Zona Tipografilor și Calea Lugojului (Badea Cârțan), va organiza tradiționala „Procesiune a Floriilor” sâmbătă, 7 aprilie 2012, între orele 16,30-19,30.

Potrivit mitropolia-banatului.ro, procesiunea se va desfășura potrivit următorului program:

Parohia Timișoara Fratelia se va deplasa, la ora 16,30, de la biserica parohială, str. Chișodei, pe strada Ana Ipătescu, pe Calea Șagului și bd. 16 Decembrie 1989, până la biserica ortodoxă din Piața Alex. Mocioni, unde credincioșii se vor uni cu cei din Iosefin și se va porni împreună pe bd.16 Decembrie 1989, Podul Decebal, până la catedrala mitropolitană.

Preoții și credincioșii parohiilor Cetate, Zona Tipografilor și Calea Lugojului se vor uni în Piața Libertății, la ora 16,30 și vor pleca împreună pe str. Alba Iulia, Piața Operei, la catedrala mitropolitană.

Preoții și credincioșii parohiilor „Sfântul Ștefan” Calea Martirilor și Elisabetin vor porni împreună din Piața Crucii, tot la ora 16,30, pe str. Prot. dr. George Dragomir, Podul Episcopiei, str.20 Decembrie 1989, Primăria Timișoara, catedrala mitropolitană.

Vecernia la catedrala mitropolitană, orele 17,30-18,30, apoi procesiune de la catedrală la Operă și înapoi, toți preoții și credincioșii prezenți, 18,30-19,30.

Încheierea procesiunii, ora 19,30.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…