Procesiunea de la Ierusalim – Via Dolorosa

Sute de mii de pelerini din întreaga lume au participat astăzi, 22 aprilie, la Ierusalim la procesiunea Drumul Crucii. Numită și Via Dolorosa traseul reface drumul Mântuitorului Iisus Hristos către locul crucificării.

„Am intrat pe drumul crucii, ne-am oprit la cele 14 opriri unde am citit la fiecare oprire pericopa evanghelică semnificativă pentru acel loc, apoi ne-am continuat drumul și în momentul de față am ajuns la intrarea în Basilica Învierii” a relatat pentru Radio TRINITAS, Părintele Nicolae Tatu prezent la evenimente.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în tara noastră de Sfintele Paști. O delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce cu un avion special Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt.

Ea va fi oferită la slujba de Înviere, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă mâine seara, în jurul orelor 19:00, pentru a primi Lumina Sfântă.

Comentarii Facebook


Știri recente