Procesiunea „Calea sfinților”, în Protopopiatul Moinești

În contextul serbării anului 2015 caAn omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, Protopopiatul Moineşti,invită credincioşii, începând de vineri, 11 septembrie 2015, până luni, 14 septembrie 2015, laZilele Duhovnicești ale Protopopiatului Moinești, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Punctul central al manifestărilor va fi duminică, 13 septembrie 2015, începând cu ora 16:00, laprocesiuneaCALEA SFINŢILOR – SFNTA CRUCE – Izvor de binecuvântare pentru viața creștină.

Peste 100 de preoţi din Protopopiatul Moineşti vor purta pe traseul dintre bisericileSfinţii Apostoli Petru şi PavelGăzărie şiSfântul NicolaeMoinești, Icoanafăcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț, precum şiracla cu Sfintele Moaşte de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului unde se află și un fragment din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos.

Zilele acestea, prilejuit de începutul noului an şcolar, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, se derulează un amplu proiect în eparhie, proiect aşezat sub semnul cuvintelor Mântuitorului:Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!

Astfel, duminică, în cadrul procesiunii Calea Sfinţilor de la Moineşti, va avea loc slujba arhierească de binecuvântare a începutului de an şcolar. Şi pentru a arăta odată în plus grija pe care trebuie să o avem pentru tânăra generaţie, după momentul central şi esenţial al rugăciunii, copiii prezenţi vor primi din parteaProtopopiatului Moineşti daruri care să le fie de folos în noul an şcolar ce stă să înceapă.

Comentarii Facebook


Știri recente