Procesiune pe străzile orașului Țăndărei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, sâmbătă, 3 august 2013, a fost purtată în procesiune pe străzile orașului Țăndărei copia sfințită a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos, informează site-ul sf-esc.ro.

Procesiunea cu sfânta icoană a pornit de la intrarea în oraș (dinspre Slobozia) către Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, unde a fost întâmpinată de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu. La procesiune au participat preoți din Protopopiatul Fetești, reprezentanți ai autorităților locale și centrale și numeroși de credincioși.

A urmat slujba Acatistului Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos săvârșit de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre istoria acestei icoane sfinte, despre minunile săvârșite, despre bucuria și binecuvântarea primite de credincioșii comunității parohiale și de toți credincioșii Episcopie noastre prin aducerea acestei sfinte icoane. A mulțumit domnului Gheorghe Ceteraș, ctitorul care a făcut posibilă împlinirea acestei bucurii.

Această icoană este o copie a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, sfințită în Mănăstirea Iviron din Muntele Athos și va rămâne spre închinare în Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, din orașul Țăndărei, Protopopiatul Fetești. Preasfinția Sa a efectuat vizite pastorale și a cercetat bisericile parohiilor: Cosâmbești, Gimbășani, Săveni și „Sfântul Spiridon” Țăndărei.

Comentarii Facebook


Știri recente