Procesiune la Cahul în cinstea Sfinților Arhangheli

Miercuri seară, în ajunul sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil după calendarul iulian nerevizuit, a avut loc în comuna Manta din Raionul Cahul, Republica Moldova, o procesiune cu icoana sărbătorii și cu moaștele Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe.

Procesiunea „Calea Sfinților” a fost condusă de Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud și s-a desfășurat din satul Pașcani până la Biserica din Manta care își serbează hramul pe 21 noiembrie.

PS Veniamin la procesiunea în cinstea Sfinților Arhangheli. ©Episcopia Basarabiei de Sud

Această procesiune are loc pentru al treilea an fiind numită și „Drumul luminilor”, a amintit Pr. Petru Veste, parohul din localitatea Manta potrivit Episcopiei Basarabiei de Sud.

În Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Manta, credincioșii au participat la slujba Vecerniei și au adus cinstire icoanei Sfinților Arhangheli și moaștelor Sfântului Ierarh Dionisie.

După slujbă, Preasfințitul Părinte Veniamin le-a spus celor prezenți că prin participarea la această „procesiune frumoasă adunăm în suflete lumină și bucurie, fiind asemenea apostolilor care au venit de departe pentru a fi prezenți în momentele diferite, de la Ierusalim, dar mai ales atunci când a trecut din această lume Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”.

PS Veniamin Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Manta. ©Episcopia Basarabiei de Sud

Ierarhul a subliniat rolul sfinților îngeri în mântuirea noastră și i-a îndemnat pe credincioșii din Manta să rămână „statornici în credință, fiindcă este mare nevoie de oameni evlavioși, credincioși și cu frică de Dumnezeu”.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente