Procesiune la Brad de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

În seara zilei de 14 august 2013 , cu binecuvântarea Preasfințitului Gurie,Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a desfășurat în municipiul Brad o procesiune religioasă organizată de către Parohia Brad I , ce a marcat importanța sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, care este și hramul catedralei brădene.

Evenimentul a început la ora 17.00 , la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad , cu săvârșirea Vecerniei cu Litie, după care a început procesiunea propriu-zisă cu icoana Maicii Domnului și cu epitaful „Adormirii Maicii Domnului”, după cum ne-a mărturisit Pr. Alexandru Letea.

S-au făcut trei opriri în oraș: la Casa Poștei , la parcul din „Orașul nou” și la troița centrul municipiului. La fiecare oprire s-a citit din Sfânta Evanghelie, s-au rostit rugăciuni și ectenii prin care am cerut binecuvântarea lui Dumnezeu , pe tot traseul parcurs intonându-se cântări în cinstea Maicii Domnului. La sfârșitul procesiunii credincioșii au primit câte o iconiță cu Maica Domnului ca binecuvântare și un mic dar din partea organizatorilor.

Ca și în anul precedent, la procesiune au participat numeroși credincioși atât din oraș cât și din împrejurimi, însoțiți de preoți. Participanții și-au exprimat dorința ca această procesiune să se constituie într-o tradiție a orașului , gând împărtășit și de către autoritățile locale care au sprijinit evenimentul.

Comentarii Facebook


Știri recente