Procesiune în Parcul Grădina Icoanei din Capitală

„Cu noi este Dumnezeu!” Aşa au cântat cele câteva mii de oameni participanţi la tradiţionala procesiune din Duminica Ortodoxiei de la Biserica Icoanei din Capitală. După procesiune, pe scena amplasată în Parcul Grădina Icoanei, Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Timotei Prahoveanul a explicat semnificaţia procesiunii, informează TRINITAS TV.

„Ne-am bucurat şi anul acesta la Duminica Ortodoxiei de prezenţa numeroşilor preoţi din Protoieria Sector 2 Capitală şi a mulţimii de credincioşi. După săvârşirea Sfintelor Liturghii în Bisericile Protopopiatului Sector 2 Capitală foarte mulţi dintre cei care au participat la Sfânta Liturghie au venit la această procesiune. Este şi aceasta o altă formă de mărturisire. Cetatea Bucureştilor se aseamănă astăzi marilor cetăţi unde credinţa a fost mult preţuită şi apărată de către oameni. Ei sunt pecetea apostoliei noastre, ei sunt şi nădejdea de mâine a Bisericii“, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Pelerinajul, aflat la cea de opta ediţie, a reunit preoţi şi diaconi din Protoieria Sector II Capitală, dar şi din alte zone ale Bucureştiului.

„Sărbătoarea aceasta are legătură cu Biserica noastră pentru că se numeşte Biserica Icoanei, dar este o sărbătoare a toată Ortodoxia, iar Biserica Ortodoxă pentru noi este mama noastră duhovnicească. Aşa cum ne cinstim, iubim şi ne respectăm mamele noastre şi nu avem ceva mai scump pe lumea aceasta decât mama biologică şi mama duhovnicească este la fel de iubită şi trebuie să ne manifestăm dragostea“, a explicat Protopop Ion Popescu, Protopopiatul Sector 2 Capitală.

Evenimentul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu” a fost organizat în colaborare cu Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

„Pentru noi, de altfel pentru toţi credincioşii bucureşteni, aducerea moaştelor Sfântului Grigorie Decapolitul în Bucureşti este un moment absolut extraordinar. Îi mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că a dat binecuvântarea ca moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul să vină la Bucureşti, iar cetăţenii oraşului să aibă posibilitatea să se închine la ele spre ajutorul lor“, a subliniat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2.

Credincioşii prezenţi la eveniment s-au putut închina la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistriţa olteană şi care vor rămâne la parohie până luni seara.

La final au fost sfinţite icoanele purtate în procesiune de credincioşi.

Comentarii Facebook


Știri recente