Procesiune în Joia Mare la Hadâmbu, Iași

Sfânta Cruce a fost purtată joi, 28 aprilie 2016, în procesiune la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. Pelerinajul a avut loc după oficierea Deniei celor 12 Evanghelii, în amintirea Mântuitorului Iisus Hristos, care în Sfânta şi Marea Vineri a fost răstignit pe Cruce.

Evenimentul religios a cuprins citirea a 14 evanghelii de către preoţii slujitori în dreptul celor 14 troiţe ridicate de la Poarta „Bucuria Crucii“ până în vârful Dealului Hadâmbu.

Pelerinii au participat cu evlavie la acest moment, încercând să retrăiască momentele când Mântuitorul a fost răstignit pe Cruce, subliniază Constantin Ciofu, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

 „Acest pelerinaj are loc în Joia Mare pentru a cinsti Sfintele Patimi ale Mântuitorului. Este important să parcurgem Drumul Crucii către Mănăstirea Hadâmbu, mai ales că această aşezare monahală este considerată o «Golgotă», dacă ne gândim la istoria acesteia. Mulţumesc tuturor celor care au participat la acest pelerinaj. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să numere paşii credincioşilor care au mers în această frumoasă procesiune“, s-a exprimat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

Comentarii Facebook


Știri recente