Procesiune în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Mii de credincioși din municipiul Călărași și din împrejurimi s-au închinat joi, 4 septembrie, la racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș. Odoarele duhovnicești rămân spre cinstire până duminică, 7 septembrie, informează Ziarul Lumina.

Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș au fost aduse, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și la solicitarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Odoarele duhovnicești au fost întâmpinate la Monumentul Eroilor din Călărași de numeroși preoți și credincioși, în mijlocul cărora s-a aflat chiriarhul locului, iar apoi delegația arhierească împreună cu clerul și poporul au plecat în procesiune cu sfintele moaște până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna. Aici, racla a fost așezată spre cinstire în baldachinul din curtea bisericii.

Ieri, 5 septembrie, manifestările religioase au continuat la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna cu săvârșirea Acatistului Sfintei Mucenițe Filofteia și Sfânta Liturghie, iar seara, cu slujba Privegherii. Astăzi, programul liturgic continuă de la ora 7:00 cu aceleași sfinte slujbe, iar seara, de asemenea. Mâine, 7 septembrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Invitați la acest eveniment duhovnicesc sunt și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și credincioșii din municipiul Călărași și din împrejurimi.

Cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia vor rămâne spre închinare până duminică, 7 septembrie, ora 13:00, când delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, va pleca din municipiul Călărași.

Evenimentul duhovnicesc din Episcopia Sloboziei și Călărașilor este organizat de Protoieria Călărași și Primăria Municipiului Călărași, cu prilejul împlinirii a nouă decenii de când au fost aduse pentru prima oară moaștele Sfintei Filofteia în municipiul Călărași.

Comentarii Facebook


Știri recente