Procesiune în Duminica a treia din Post la Bacău | „Crucea este semnul identităţii noastre”, afirmă IPS Ioachim

IPS Ioachim - procesiune Bacău

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a condus duminică procesiunea „La umbra Crucii Tale”, ajunsă la a doua ediţie, eveniment care a reunit clerici şi credincioşi băcăuani. La finalul procesiunii, IPS Ioachim a vorbit despre sfânta cruce evidenţiind că este „semnul identității noastre” şi în acelaşi timp „semnul Fiului Omului”.

Sfânta Cruce este așezată cu cinste pe turlele bisericilor și ocrotește somnul celor de sub glie, părinți și frați ai noștri, este purtată în mâinile credincioșilor și în casele lor pentru că este semnul Fiului lui Dumnezeu, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a făcut referire la jertfa poporului român amintind că  a purtat „crucea peste veacuri cu demnitate și a fost răstignit de mai multe ori în istoria sa, dar a înviat tot de atâtea ori”.

El i-a îndemnat pe credincioşi ca semnul Sfintei Cruci să le fie „izvor de întărire care adapă setea lor de infinit”. „Să fie acea binecuvântare pe care a adus-o Cerul asupra noastră a tuturor de pe pământ și văzând acest semn să ne încurajăm unii pe alții pentru a duce mai departe calea. Dumnezeu să vă binecuvânteze, să dăruiască pace și liniște”, a spus ierarhul.

Procesiunea a fost organizată de parohiile: „Sfinţii Trei Ierarhi”, „Lazaret” şi „Sf. Andrei Criteanul”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente