Procesiune de Florii la Iaşi. La eveniment au participat peste 2500 de credincioşi

Procesiune iaşi 1

2.500 de credincioşi şi zeci de preoţi din protoieriile Arhiepiscopiei Iaşilor au participat sâmbătă, 8 aprilie 2017, la procesiunea tradiţională de Florii organizată în capitala Moldovei, în amintirea Intrării Mântuitorului Hristos în Ierusalim.

Traseul urmat de credincioşi şi de soborul de clerici a avut ca loc de plecare Biserica Bărboi, unde a fost oficiată anterior slujba Vecerniei unită cu Litia de  Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, informează doxologia.ro.

Cu icoane şi flori în mână, participanţii la procesiune au înălţat rugăciuni şi au intonat cântări specifice acestui mare praznic împărătesc.

Traseul urmat de credincioşii ieşeni a avut ca loc de plecare Biserica Bărboi, după care s-au făcut scurte opriri la Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit“ şi la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“, iar la final, la Catedrala mitropolitană a fost citită rugăciunea de binecuvântare pentru pelerini, după care a urmat un scurt cuvânt al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan:

Ambianța care a dominat această procesiune a fost una de bucurie, pentru că așteptăm să vină marea sărbătoare a Învierii, iar Învierea este bucurie prin excelență. Adevăratul creștin este cel care așteaptă în fiecare clipă Învierea. Ne desparte de Duminica Învierii Săptămâna cea Mare, săptămâna Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos și înțelegem din acest lucru că bucuria pe care o așteptăm trece prin dumnezeiasca Cruce.

 

Comentarii Facebook


Știri recente