Procesiune de Florii la Buzău şi Focşani

foto_arhiva_procesiune_Florii_Buzau

În Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei se va desfăşura sâmbătă, 8 aprilie 2017, tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 16:30, în Parcul Crâng (lângă biserica Sfânta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlpărilor.

Credincioșii, purtând în mâini ramuri de salcie, vor pleca în procesiune pe următorul traseu:

Parcul Crâng → Bd. Nicolae Bălcescu → Bd. Unirii → Str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului. În cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Copiilor Sfântul Sava (Bd. Unirii), unde vor fi rostite ectenii speciale.

Toţi participanții vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian care va oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti o omilie. În continuare, ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârşi, în locașul de cult, Vecernia Floriilor.

La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

La Focșani, procesiunea de Florii va avea, și în acest an, două puncte de plecare: biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe Bd. Independenței (ora 17:30) și biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud (ora 17:00). Credincioșii sunt așteptați la cele două locașuri de cult, de unde vor porni în procesiune până la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.

Începând cu orele 16:00-16:30, la bisericile aflate în punctele de plecare ale procesiunii și la cele de pe traseu, va fi oficiată slujba Vecerniei, cu participarea preoților din municipiul Focșani și din județ.

La biserica din Piața Unirii, Vecernia cu Litie va începe la ora 17:00 și va fi săvârșită de un sobor de slujitori, în frunte cu Pr. Cons. Ioan Șolea, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente