Procesiune de Florii în Eparhia Dunării de Jos. Chiriarhul a fost prezent la manifestările din Galați și Brăila

Înaltpreasfinitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a participat în ajunul Intrării Domnului în Ierusalim la Procesiunile de Florii din Brăila și Galați, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În Brăila, manifestările din 8 aprilie 2017 au debutat în faţa Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva. Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor și a rostit un cuvânt de învățătură.

Alaiul format din credincioşi de toate vârstele, între care foarte mulți tineri, a pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor spre Catedrala Naşterea Domnului din municipiu.

În Galați, mii de persoane s-au adunat în fața Bisericii Vovidenia pentru a merge în procesiune spre Catedrala Arhiepiscopală, cu ramuri în mâini, cântând troparul sărbătorii şi alte cântări specifice perioadei liturgice.

Pe esplanada Catedralei, IPS Casian a oficiat slujba de sfințire a Icoanei Intrării Domnului în Ierusalim și binecuvântarea stâlpărilor.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a apreciat efortul preoților și credincioșilor, care prin jertfa lor au făcut posibilă aducerea Ierusalimului ceresc nu numai în biserici şi pe străzi, dar şi în sufletele şi în casele fiecăruia.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a premiat elevii câştigători la etapa eparhială a Concursului de Creaţie Icoana şi şcoala mărturisirii, şi pe cei calificaţi la etapa Naţională a Olimpiadei de Religie.

După procesiune programul liturgic a  continuat cu slujba Privegherii pentru Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente