Procesiune de Bobotează în Municipiul Giurgiu

În ziua sărbătoririi Botezului Domnului, în Municipiul Giurgiu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va fi organizată o procesiune cu acest prilej. Astfel, în jurul orelor 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul eparhiei noastre, alături de autoritățile locale și înconjurat de preoții și credincioșii tuturor bisericilor din municipiu și din împrejurimi, va porni în procesiune, din fața Catedralei Episcopale către portul dunărean Giurgiu. Aici, Preasfinția Sa va săvârși slujba de sfințire a Aghiasmei mari într-un loc special amenajat.

La final, potrivit tradiției, Preasfințitul Părinte Ambrozie va arunca Sfânta Cruce în apele fluviului Dunărea, ocazie cu care unul dintre tinerii creștini prezenți o va ridica din apă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…