Procesiune cu sfintele moaște. Sfântul Ierarh Miron serbat în Parohia Miron Patriarhul din Capitală

Numeroși credincioși bucureșteni l-au cinstit astăzi, 8 august 2017, pe Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei, în Parohia Sfânta Maria – Miron Patriarhul din Protopopiatul Sector 1 Capitală.

Programul liturgic din aceste zile a fost oficiat de slujitorii comunității Pr. Traian-Ioan Diaconu și Pr. Dorin Zarioiu împreună cu un sobor de clerici.


Sf. Ier. Miron, episcopul Cretei


În ajunul sărbătorii, începând cu ora 17:00 a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie. În continuare a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu icoana sfântului și cu racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Miron.

Astăzi, de la primele ore ale dimineții a avut loc slujba Utreniei, după care ceremonialul liturgic, în prezența a numeroși credincioși, care au avut prilejul de a aduce cinstire moaștelor ierarhului prăznuit.


Hramul principal al parohiei este sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Parohia Miron Patriarhul a fost înființată în anul 1925 de Preotul Petre Chiricuță. Biserica Sfânta Maria a fost construită în anul 1928. Regina Maria este ctitorul locașului de cult, precum și a școlii din apropiere.

Comentarii Facebook


Știri recente