Procesiune cu Sfintele Icoane la Roma

În prima duminică din Postul Mare (21 februarie), numită și ‘Duminica Ortodoxiei’, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (Roma, Via Ardeatina, nr. 1741) s-a organizat, începând cu orele 16.00, o procesiune cu sfintele icoane, la care au participat preoții și credincioșii de la 23 de parohii și paraclise din Roma și împrejurimi, cf. Departamentului de informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Această procesiune a fost organizată prima dată anul trecut, bucurându-se de o numeroasă participare. Ca și în anul precedent, anul acesta, reprezentanții parohiilor si paracliselor ortodoxe românești din Roma și împrejurimi au purtat icoana hramului, dar și alte icoane ale praznicelor și ale sfinților, cântând troparul Duminicii Ortodoxiei și, alternativ, al propriului hram. Dacă anul trecut au fost prezenți peste 500 de credincioși, anul acesta evenimentul s-a bucurat de o prezență și mai largă.

Tot duminică, înaintea Procesiunii, imediat după încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Siluan va susține o cateheză pe marginea Duminicii Ortodoxiei și a Crezului ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente