Procesiune cu moaștele Sfintei Mucenițe Paraschevi

Credincioșii din Arhiepiscopia Tomisului se pot închina zilele acestea la moaștele Sfintei Mucenițe Paraschevi, aduse de la Mănăstirea Cutlumuș de la Muntele Athos. Delegația greacă a fost întâmpinată, joi seară, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, informează TRINITAS TV. Cler și credincioși au mers apoi în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală.

„Mangalia este legată de Constanța și întotdeauna când vin sfinte moaște la Mangalia întâi se opresc la Constanța. Vor fi aici, la Mangalia, apoi la Eforie și din nou la Constanța. Ne-am bucura ca să se înfrupte din aceste daruri duhovnicești ale Sfintei Mucenițe Paraschevi cât mai mulți dintre credincioșii noștri”, a mărturisit ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Moaștele Sfintei Mucenițe Paraschevi au fost duse vinerea aceasta la Mangalia. În această seară, de la ora 20:00, cinstitele odoare vor fi purtate într-o procesiune pe traseul Biserica „Sfântul Mina” – Șoseaua Constanței – Biserica „Sfântul Gheorghe”. Manifestarea deschide seria evenimentelor dedicate Zilei Mangaliei, sărbătorită, începând cu acest an la data de 8 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…