Procesiune cu moaștele Sfintei Eufemia la Constantinopol

La sediul Patriarhiei Ecumenice a avut loc o procesiune condusă de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu moaștele Sfintei Mucenițe Eufemia, care au fost așezate în Catedrala patriarhală ‘Sfântul Gheorghe’ din Fanar, informeză site-ul fos fanariou, citat de „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită, în prezența Sanctității Sale Bartolomeu, de IPS Ștefan, Mitropolitul de Kallioupoleos și Madytos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Mucenițe Eufemia, amintind că în Catedrala patriarhală se mai află și moaștele Sfântului Solomonis și ale Sfintei Epifania, prima soție a Împăratului Leon Înțeleptul. La sărbătoarea Sfintei Eufemia au participat foarte mulți pelerini veniți din Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…