Procesiune cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie în Episcopia Alexandriei şi Teleormanului

Racla cu un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aflată la Mănăstirea Radu Vodă, însoţită de o delegaţie a Mănăstirii condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a ajuns, ieri, 04 septembrie 2015, în localitatea Roşiorii de Vede, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului.

Racla a fost întâmpinată de Preasfintitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, de consilieri de la Centru Eparhial, protoierei şi preoţi de la Protopopiatul Roşiorii de Vede, precum şi de numeroşi enoriaşi de la parohiile din municipiu.

După primirea de la Biserica Sfântul Teodor Tiron s-a plecat în procesiune spre Biserica Sfântul Ioan Botezătorul.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, şi Preasfinţitul Părinte Galaction au însoţit racla cu sfintele moaşte în toată această procesiune.

La acest moment cu totul special au participat numeroşi credincioşi.

După oficierea Vecerniei de la biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Galaction a rostit un cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa acestui eveniment aducând mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea şi sprijinul acordate pentru aducerea sfintelor moaşte în Eparhia Alexandriei şi Teleormanului.

Astăzi, 05 septembrie 2015, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, în calitate de delegat al Patriarhului României, alături de Preasfinţitul Părinte Galaction.

Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina vor rămâne spre închinare la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Roşiorii de Vede până duminică, 06 septembrie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente