Procesiune cu moaştele Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou, la Galaţi

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Dunărea de Jos a început la Galaţi, vineri, 27 noiembrie, prin tradiţionala procesiune Călători pe calea sfinţilor, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

În faţa Universităţii Dunărea de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a întâmpinat delegaţia condusă de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmniculuicare, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarul Bisericii Ortodoxe Române a adus spre închinare credincioşilor gălăţeni racla cu moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

De asemenea, de la Aşezământul Social Filantropic Sf. Vasile cel Mare din Galaţi a fost purtată în procesiune, către Catedrala arhiepiscopală, racla cu moaştele Sf. Vasile cel Mare, iar de la Seminarul Teologic, racla cu fragmente din moaştele Sf Apostol Andrei, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cele trei grupuri de pelerini s-au întâlnit pe Calea Basarabiei, după care sfintele odoare au purtate în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală.

Aici a fost oficiată o slujbă de mulţumire, după care sfintele odoare au fost depuse pe un baldachin amenajat pe esplanada catedralei, unde vor rămâne până la finalul sărbătorii Sf. Apostol Andrei.

La procesiune au participat peste 200 de preoţi din cele două judeţe ale Eparhiei, elevi seminarişti, tineri liceeni şi studenţi teologi, precum şi o mare mulţime de credincioşi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…