Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei la Caransebeș

Sute de copii și tineri au participat în Duminica Ortodoxiei (20 martie 2016) la procesiunea cu icoane ce se desfășoară în fiecare an la Caransebeș, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

Aproximativ 200 de copii veniți din tot județul Caraș-Severin, elevii de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, studenții de la Secția de Teologie din Caransebeș, precum și credincioși din orașul de pe Timiș și Sebeș au participat la această manifestare de mărturisire a credinţei ortodoxe ținând icoane în mâini. Alături de ei s-a aflat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, preoți și diaconi. Procesiunea a pornit de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” şi s-a încheiat la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Liturghie arhierească

În încheierea procesiunii, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala istorică din Caransebeş. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Laudatio”, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu.

„A fost o dovadă de mărturisire a dreptei credințe și prin această procesiune, iar noi încercăm, nu numai în acest an închinat educației religioase a tineretului, ci în fiecare an și în fiecare zi să-i educăm și să-i formăm din punct de vedere spiritual pe tinerii noștri și să îi îndemnăm să cinstească sfintele icoane, sfinții și sfintele moaște, căci toate acestea au fost statornicite de Sfinții Părinți ai bisericii noastre. Ziua de astăzi a fost una deosebită care ne dă speranțe că tinerii noștri sunt credincioși, sunt atașați de Biserica Ortodoxă și ne bucurăm de asemenea că avem și formatori ai acestora în eparhia noastră, referindu-mă la preoții și profesorii de religie”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit tradiției, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, îndemnând totodată credincioşii să sprijine activitatea Bisericii Ortodoxe Române prin susţinerea colectei pentru Fondul Central Misionar. La final cei veniți de departe au fost răsplătiți pentru osteneala lor de către ierarh cu mici daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente