Procesiune cu Icoana Maicii Domnului – Xenia în Parohia Pelinul, Ialomița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în Parohia Pelinul din comuna Bărcănești a județului Ialomița a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, cu ocazia serbării hramului, Sfântul Ierarh Nicolae. Odorul sfânt, adus în pelerinaj, este o copie a icoanei Maicii Domnului Xenia din Grecia care se găsește de câteva luni la Schitul Horia, în Protopopiatul Lehliu, după cum a precizat Părintele Soare Nelu, Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Pelinul.

Astfel, joi, 5 decembrie 2013, sfânta icoană a fost primită de părintele protopop Bogdan-Ionuț Stancu împreună cu un sobor de preoți și un număr mare de credincioși la intrarea în parohie. S-a mers apoi în procesiune către sfânta biserică, locul unde icoana a rămas până duminică 8 decembrie 2013.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a vorbit despre importanța Maicii Domnului în viața fiecărui creștin și a îndemnat la o participare intensă a credincioșilor la slujbele bisericii în perioada Postului Nașterii Domnului.

Bogatul program liturgic a oferit credincioșilor posibilitatea de a se ruga stăruitor la Maica Domnului, sfânta biserică fiind deschisă pe toata perioada pelerinajului. Preotul paroh împreună cu credincioșii, care s-au rugat la Maica Domnului, au mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru arhiereasca binecuvântare și starețului Schitului Horia, monahul Isaia Simion, pentru tot sprijinul acordat în organizarea procesiunii.

Comentarii Facebook


Știri recente