Procesiune cu Icoana Maicii Domnului – Xenia în Parohia Pelinul, Ialomița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în Parohia Pelinul din comuna Bărcănești a județului Ialomița a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, cu ocazia serbării hramului, Sfântul Ierarh Nicolae. Odorul sfânt, adus în pelerinaj, este o copie a icoanei Maicii Domnului Xenia din Grecia care se găsește de câteva luni la Schitul Horia, în Protopopiatul Lehliu, după cum a precizat Părintele Soare Nelu, Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Pelinul.

Astfel, joi, 5 decembrie 2013, sfânta icoană a fost primită de părintele protopop Bogdan-Ionuț Stancu împreună cu un sobor de preoți și un număr mare de credincioși la intrarea în parohie. S-a mers apoi în procesiune către sfânta biserică, locul unde icoana a rămas până duminică 8 decembrie 2013.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a vorbit despre importanța Maicii Domnului în viața fiecărui creștin și a îndemnat la o participare intensă a credincioșilor la slujbele bisericii în perioada Postului Nașterii Domnului.

Bogatul program liturgic a oferit credincioșilor posibilitatea de a se ruga stăruitor la Maica Domnului, sfânta biserică fiind deschisă pe toata perioada pelerinajului. Preotul paroh împreună cu credincioșii, care s-au rugat la Maica Domnului, au mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru arhiereasca binecuvântare și starețului Schitului Horia, monahul Isaia Simion, pentru tot sprijinul acordat în organizarea procesiunii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…