Procesiune cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa la paraclisul Catedralei Naţionale

La paraclisul Catedralei Naţionale va avea loc miercuri seara o procesiune cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa cu prilejul hramului dedicat acesteia.

Procesiunea din jurul lăcaşului de cult de pe Dealul Arsenalului va urma miercuri, 11 iulie, după concertul grupului psaltic Tronos de la ora 17:00 şi slujba Acatistului, care va fi oficiată începând cu ora 18:15.

Apoi, credincioşii vor putea participa la Slujba Privegherii: Vecernia, Litia şi Utrenia.

În paraclisul catedralei se regăseşte spre închinare credincioşilor, din anul 2011, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa – adică Înaintemergătoareade la Muntele Athos.

Icoana din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu din Sfântul Munte este „nefăcută de mână omenească”.

Aceasta a fost pictată în mod minunat la Iași, în anul 1863, și dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a schitului românesc.

Programul liturgic din ziua hramului

Programul litugic din ziua hramului, joi, 12 iulie 2018, va începe cu Agheasma Mică şi slujba Acatistului, apoi  va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în altarul de vară din curtea paraclisului.

Sărbătoarea se va încheia spre seară, după oficierea paraclisului Maicii Domnului „Prodromiţa”, cu procesiunea aşezării icoanei Maicii Domnului în sfântul lăcaş.

La sărbătoarea hramului din acest an vor participa şi invitaţi din Sfântul Munte Athos: părintele Prodromos de la Marea Lavră şi părintele Atanasie de la Schitul Prodromu.

Comentarii Facebook


Știri recente