Procesiune cu Icoana Maicii Domnului, la Târgovişte. Numeroşi credincioşi au participat la evenimentele prilejuite de Ziua Municipiului

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este şi Ziua Municipiului Târgoviște. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a oficiat joi, 8 septembrie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a condus Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, prin centrul orașului, până la Curtea Domnească, unde a avut loc un mic recital al Coralei Catedralei Mitropolitane și ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște.

Au participat la această sărbătoare și tinerii din Eparhie care au fost prezenți la București, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, și grupul de alpiniști care, tot recent, a fost în Grecia, la inițiativa Primăriei Municipiului Târgoviște, ducând steagul Eparhiei la Muntele Athos.

În cuvântul rostit, ierarhul a evocat importanța soteriologică și ecleziologică a Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, locul ei în cadrul evlaviei liturgice ortodoxe, dar și importanța sărbătorii Zilei Municipiului Târgoviște, cu ocazia aniversării celor 620 de ani de atestare documentară.

Comentarii Facebook


Știri recente