Procesiune cu icoana Maicii Domnului în orașul Jibou

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, în orașul Jibou a avut loc în data de 4 august 2013, în prima Duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului, după Sfânta Liturghie, o procesiune cu icoana Maicii Domnului – „Axionița”. Inițiatorul a fost Preacucernicul Părinte Protopop Dan Dregan care este și paroh al bisericii cu hramurile „Sfântul Prooroc Daniel” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate. La procesiune au participat preoții celor două parohii din orașul Jibou și aproximativ 1000 de credincioși, informează episcopiasalajului.ro

Procesiunea s-a desfășurat pe următorul traseu: Catedrala – strada 1 Mai – strada Avram Iancu (până la Spitalul Orășenesc) – strada Libertății – piața 1 Decembrie 1918 (biserica „Adormirea Maicii Domnului”) – strada Stadionului – strada Garoafelor – strada 1 Mai – Catedrala, cu popasuri, unde au fost citite Sfintele Evanghelii ale Praznicelor Maicii Domnului și au fost rostite ectenii. Pe tot parcursul procesiunii, credincioșii, cu lumânări aprinse în mâini, au cântat pricesne mariane.

Icoana Maicii Domnului Axionița aflată în biserica cu hramurile „Sfântul Prooroc Daniel” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Jibou a fost donată de către familia domnului inginer Dan Ghiurco, familie de vrednici credincioși ai parohiei.

Această manifestare de la Jibou a avut un impact sufletesc deosebit asupra credincioșilor participanți. Ei s-au încărcat cu „nectarul” bineînmiresmat al evlaviei, întocmai ca albinele cele înțelepte și harnice, evlavie din care a răsunat și glasul unanim: „O, Măicuță Sfântă, / Te rugăm fierbinte, / Să ne-asculți de-a pururi / Marea rugăminte. / Nu lăsa Măicuță / Să pierim pe cale, / Căci noi suntem fiii / Lacrimilor tale.”

Nădăjduim că Maica Domnului, ca o Maică bună a tuturor credincioșilor dreptslăvitori, ne va asculta rugăciunile și le va duce Fiului ei – Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care să mântuiască sufletele noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente