Procesiune: Creștinii au mers cu cruci și salcie în mâini către „Dealul Golgota” de lângă Ciudanovița

Credincioșii din Ciudanovița împreună cu pelerini din Caraș-Severin, dar și din Gorj au mers vineri în procesiune cu cruci și salcie în mâini către locul numit „Dealul Golgota”.

Pelerinajul tradițional intitulat „Drumul Crucii” a avut loc vineri, 19 aprilie 2019, și a fost condus de Episcopul Lucian al Caransebeșului.

Înainte de a pleca în procesiune, Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat o troiță și o placă comemorativă pentru minerii ce și-au pierdut viața în minele de uraniu din Ciudanovița, ridicate în curtea Capelei „Adormirea Maicii Domnului” din Ciudanovița-Colonie.

Episcopul Caransebeșului a sfințit ramuri de salcie, precum și mai multe cruci pe care mai apoi le-a împărțit credincioșilor prezenți pentru a le purta în mâini pe tot traseul.

Pornind de la sfântul lăcaș credincioșii, alături de chiriarh, au urcat spre locul numit de localnici „Dealul Golgota”. La fiecare dintre cele 14 cruci montate până pe „Dealul Golgota” s-au făcut opriri, ierarhul citind rugăciuni și textele evanghelice în care sunt prezentate Pătimirile Mântuitorului.

În cursul după-amiezii de vineri, Episcopul Lucian a vizitat și pe credincioșii din satul Jitin. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente