Probleme de ordin etic privitoare la Inteligenţa Artificială, analizate în Parlamentul European

La Parlamentul European a avut loc marţea trecută o întâlnire la care au participat deputaţi europeni, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Bisericilor, Organizațiilor religioase și umanitare, în cadrul căreia au fost analizate probleme de ordin etic privitoare la Inteligenţa Artificială.

Evenimentul a fost prezidat de Mairead McGuinness, Vicepreşedinte al Parlamentului European, informează Romfea News.

Întrunirea s-a desfăşurat cu scopul prezentării, în decurs de o lună, a textului final al Comisiei Europene cu referire la Codul European de Etică privind Inteligența Artificială.

Părintele Protopop Georgios Lekkas de la Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Elene pe lângă instituţiile europene a avut două intervenţii la această întâlnire.

El a solicitat ca problemele privind Inteligenţa Artificială să fie integrate, la nivelul UE, în dezbaterile ce ţin de valorile etice şi sociale europene pentru a avea un criteriu privind limita la care se doreşte a fi implicate maşinile.

În acest sens, Părintele Georgios Lekkas a solicitat incriminarea încercărilor de îmbinare a elementelor umane şi mecanice pentru a proteja nu numai demnitatea umană, ci și specia umană în general.

Inteligența artificială (IA) este o ramură a informaticii prin intermediul căreia se depun eforturi pentru construirea de maşini inteligente şi modelarea inteligenţei umane.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente