Pro Vita Iași susține copiii cu dizabilităţi fizice și cu aspect fizic diferit. Grup suport pentru părinți

Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, lansează campania „Dincolo de fiecare chip există o inimă!”.

Campania are ca scop cultivarea unor atitudini de acceptare și integrare a copiilor cu dizabilităţi fizice și cu aspect fizic diferit. Activitățile se vor desfășura în mediul online, dar și fizic, până în luna martie a anului viitor, anunță Pro Vita Iași.

„Această campanie este necesară pentru a lărgi cercul de acceptare pentru persoanele cu afecțiuni craniofaciale și dizabilități fizice și totodată pentru sensibilizarea semenilor cu privire la provocările cu care se confruntă zilnic acești copii”, consideră preoteasa Carmen Achirei, inițiatoarea campaniei și mama Ioanei, o fetiță de cinci ani cu malformații craniofaciale.

„Consider că această campanie are dublu scop: pe de o parte, oferim copiilor cu aspect diferit oportunitatea de a-și exprima cu încredere potențialul maxim în contextele sociale pe care le întâlnesc, precum și șansa de a se bucura de acceptarea și integrarea  de care beneficiază toți copiii (sunt acceptați pentru ceea ce sunt)”.

„Pe de altă parte, campania oferă o resursă de dezvoltare personală  chiar și pentru copiii tipici, care sunt provocați să conștientizeze și să accepte faptul că dincolo de orice chip există o inimă care dorește să ofere și să primească iubire asemenea lor”.

Campania vizează alcătuirea unui ghid dedicat părinților care au copii cu deficiențe fizice și o mini serie de clipuri video cu recomandări pentru părinții care au copii tipici.

Vor avea loc mai multe activități dedicate elevilor ieșeni, sub denumirea „În papucii unui copil special”, dar și ateliere de lectură dedicate copiilor mai mici. Un alt obiectiv important este lansarea unui grup suport pentru părinții care au copii cu deficiențe fizice.

Ziua de lansare aleasă – 9 martie este simbolică, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului. „Astăzi ne amintim de cei 40 de mucenici, tineri care ne aduc înaintea ochilor ideea de jertfă și de răbdare. Copiii cu dizabilități fizice și cu aspect diferit sunt de cele mai multe ori stigmatizați de cei din jur și de aceea creșterea lor presupune o jertfă și multă răbdare, din partea lor, dar și a părinților lor”.

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…