Pro Vita Iaşi strânge fonduri pentru Spitalul de Urgență din Piatra Neamț: Biserica a donat, contribuie și tu!

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor strânge fonduri pentru achiziționarea unui echipament de tratare a icterului prin fototerapie pentru secţia de neonatologie a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț. 

Campania se va desfăşura în perioada 15 februarie – 15 martie 2020.

„Costurile pentru un astfel de echipament se ridică la 7000 euro. Arhiepiscopia noastră oferă pentru acest proiect suma de 2500 euro, Protopopiatul Piatra Neamț, de asemenea, oferă o sumă de 1000 de euro, iar prin sprijinul sponsorilor, parohiilor și prietenilor nostri sperăm să ajungem la ținta propusă”, a declarat Pr. Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita Iaşi.

„Invităm pe oricine este sensibil la acest subiect să doneze și să sprijine acest demers, astfel încât împreună să realizăm proiecte cu impact real pentru societatea noastră”, a precizat pr. Brînză.

Acţiunea face parte din proiectul „Pentru cei mai mici ca noi”, dezvoltat de Departamentul Pro Vita pentru sprijinirea secțiilor de maternitate și neonatologie din spitalele cuprinse în Arhiepiscopia Iașilor.

Icterul neonatal este un tip comun de icter care apare la nou-născuţi. Majoritatea copiilor se nasc cu o cantitate mare de hematii în sânge, iar ficatul nu este dezvoltat suficient pentru a procesa hematiile în mod rapid. Ca urmare, copilul poate dezvolta icter la câteva zile după naştere.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente