Pro Vita Iași: Sprijin material pentru 15 familii în scopul prevenirii abandonului școlar

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a oferit săptămâna aceasta 15 birouri unor familii numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Acțiunea face parte din Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”, în care sunt înscrise 147 de familii ce au mai mult de 8 copii.

Obiectele au fost preluate din inventarul Centrului Eparhial de membrii Pro Vita și dăruite elevilor cu rezultate bune la învățătură și posibilități financiare limitate în scopul prevenirii abandonului școlar.

Prin oferirea acestor birouri, încercăm să contribuim la realizarea unui spațiu propice destinat învățării și la consolidarea cunoștințelor ce îl vor ajuta pe tânărul elev în dezvoltarea sa personală și profesională, a declarat pentru doxologia.ro Sorina Hîngănescu, referent al Departamentului Pro Vita și coordonatorul Programului „Sfântul Stelian”.

Pro Vita Iași derulează în prezent și programul de burse „Sf. Ierarh Iosif Naniescu”, inițiat în urmă cu doi ani, prin care este oferit sprijin financiar lunar pentru 27 elevi care deși au rezultate bune și foarte bune, se confruntă, totuși, cu riscul abandonului școlar, motivele fiind de ordin financiar – material.

Fiecare copil primește lunar suma de 200 lei, bani pe care îi folosește pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de rechizite, transport, hăinuțe, alimente, astfel încât familiile să se simtă încurajate în continuarea procesului educațional al copiilor, a mai spus Sorina Hângănescu.

Pro Vita Iași aparține Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca obiectiv salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.

Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook și la numărul verde 0800 800 116, disponibil non-stop pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente