Priveghere pentru marele praznic al Sfintei Mucenițe Filoteia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, sâmbătă, 6 decembrie 2014, începând cu ora 16.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș au fost oficiate o serie de slujbe închinate marelui praznic al Sfintei Mucenițe Filoteia, în sobor de preoți și diaconi, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Au fost astfel oficiate Vecernia cu Litie, Acatistul Sfintei Filoteia și Utrenia, timp în care credincioșii s-au putut închina sfintelor moaște așezate la intrarea în Paraclisul Arhiepiscopal. Din cauza vremii nefavorabile, racla cu sfintele moaște nu a mai fost purtată în procesiune și de depusă în baldachinul din fața Catedralei Arhiepiscopale. Credincioșilor care au așteptat să se închine sfintelor moaște, le-au fost dăruite ceai cald și cozonac de către Arhiepiscopie, cu ajutorul elevilor seminariști.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox Sf. Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș.

În cuvântul adresat celor prezenți la slujbă, s-a prezentat viața Sfintei Mucenițe Filoteia, astfel că cei cu evlavie la “Sfântulița” s-au bucurat să audă despre faptele sale pline de milostenie față de aproapele, dar și despre mucenicia ei și purtarea de grijă a lui Dumnezeu ca sfintele sale moaște să ajungă pe meleagurile noastre.

Duminică, 7 decembrie, manifestările religioase dedicate marelui praznic al Sfintei Mucenițe Filoteia au continuat, începând cu ora 07.00: Sfințirea Aghiasmei Mici, Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sf. Mucenițe Filoteia. La ora 09.30 a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească.

În toată această perioadă credincioșii s-au putut închina la racla cu Moaștele Sf. Mucenițe Filoteia.

Comentarii Facebook


Știri recente