Priveghere la hramul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Ieri seară, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara a debutat programul religios închinat patronului spiritual al sfântului locaș, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Ocrotitorul Banatului. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, sfintele slujbe de hram sunt oficiate de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilierii de la Centrul eparhial, protopopii eparhiei, slujitorii Catedralei Mitropolitane, ai mănăstirilor și ai mai multor parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum ne-a declarat George Giurgiu.

Programul liturgic a început de la ora 19:00 prin oficierea Slujba Vecerniei cu Litie, urmată de îndătinata procesiune cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, în jurul Catedralei Mitropolitane. La aceasta au luat parte mii de credincioși veniți din întreg Banatul, monahi și monahii de la mănăstirile eparhiei, tinerii Grupului catehetic „Sfântul Ioan Gură de Aur” al Parohiei Timișoara-Fratelia și din A.S.C.O.R. Timișoara.

După procesiune, racla cu sfintele moaște a fost deschisă și așezată pe un podium special amenajat în fața Sfântului Altar. Sfintele moaște vor rămâne spre închinare și cinstire până marți, 16 septembrie, când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, săvârșită de la ora 18:00, acestea vor fi reașezate în locul obișnuit din dreapta naosului catedralei.

Sfintele slujbe au continuat la Catedrala Mitropolitană pe întreg parcursul nopții, de la ora 24:00 fiind oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Astăzi, 15 septembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească va fi oficiată de la ora 9:30.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…