Priveghere în cinstea Ocrotitorului Bucureștilor. IPS Naum a slujit în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale

Slujba de priveghere în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a fost oficiată joi seară de IPS Naum, Mitropolit de Ruse, în altarul de vară al Catedralei patriarhale. Slujba vecerniei a început de la ora 18:00, după primirea Patriarhului Kirill.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale. Mii de pelerini se află în pelerinaj în aceste zile, pentru a aduce cinstire moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou, unui fragment din Lemnul Sfintei Cruci, dar și moaștelor Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfântului Serafim de Sarov, aduse de Patriarhul Rusiei.

Slujba Privegherii de la Catedrala Patriarhală din București la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor #LIVE #27octombrie

Posted by TRINITAS TV on 26 Octombrie 2017

În cuvântul rostit, ierarhul bulgar a vorbit despre cinstirea Sfântului Cuvios Dimitrie; de asemenea, IPS Naum a subliniat importanța comemorării celor care l-au mărturisit pe Hristos în timpul regimului comunist și au suferit pentru credința lor.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că toți martirii care au suferit în anii comunismului au dovedit deșertăciunea celor ce s-au opus credinței în Mântuitorul Iisus Hristos.

Mâine, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale Sfânta Liturghie va fi oficiată de PF Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al Întregii Albanii și PF Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia.

Participarea primaților din foste țări comuniste la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou este prilejuită de Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente