Priveghere de Sfinții Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea

În după amiaza acestei zile de 29 ianuarie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la slujba de Priveghere în Paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae”, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Preasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit cu acest prilej slujba Vecerniei și Litia.

La finalul slujbei Preasfințitul Episcop Emilian a ținut un cuvânt de învățătură în care a elogiat viața, activitatea și slujirea Sfinților Trei Ierarhi și Mari Dascăli ai Bisericii noastre ortodoxe: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Părintele Ierarh i-a îndemnat pe elevii seminariști să le urmeze exemplul de credință, dragoste, smerenie și sfințenie în lucrarea lor teologică pentru mântuirea sufletului, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Tot în cadrul slujbei de Priveghere după Litie, Preasfințitul Părinte Emilian a sfințit noile vase și veșminte liturgice necesare serviciului religios din paraclisul Seminarului Teologic.

La sărbătoare au fost prezenți părinți profesori, profesori și elevi ai instituției teologice din urbea râmniceană.

Mâine, 30 ianuarie 2014, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul va oficia Sfânta Liturghie alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, la Paraclisul Mitropolitan „Maica Precista” – Dudu din Craiova, cu prilejul hramului Facultății de Teologie „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente