Priveghere de hram la Paraclisul CMN

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) a fost oficiată marți slujba privegherii în cinstea Sfântului Ioan Gură de Aur, ocrotitorul lăcașului de cult.

Programul manifestărilor dedicate hramului a început de la ora 12:00 prin scoaterea din biserică a raclei cu moaștele Sfântului Ioan Gură și așezarea în pridvor pentru a fi cinstite de pelerini.

Începând cu ora 17:00, numeroși credincioși au participat la Slujba Privegherii în cinstea sfântului ale cărui moaște se află la Paraclisul CMN din 23 octombrie 2011.

La finalul slujbelor oficiate, Arhimandritul Chiril Lovin a prezentat pelerinilor prezenți viața și virtuțile sfântului supranumit „Gură de Aur”.

„Sfântul Ioan Gură de Aur a fost un mare luminător al Bisericii, un învățător ales, bun cunoscător, interpret și trăitor al Sfintei Scripturi”, spus arhimandritul.

„Viața lui, purtarea, învățătura pe care a lăsat-o Bisericii, au făcut din el un model de creștin, un model de cleric pentru toate timpurile de atunci și până astăzi și până la sfârșitul veacurilor”.

Ca dascăl al pocăinței, a evidențiat preotul, Sfântul Ioan Gură de Aur ne cheamă și pe noi ca prin pocăință să ne îndreptăm viața și să urmăm calea sfințeniei.

În finalul omiliei rostite, Arhimandritul Chiril Lovin a amintit că în 2006, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a rânduit ca în ziua de prăznuire a sfântului, 13 noiembrie, să fie sărbătorită și Ziua Bibliei, pentru că Ioan Gură de Aur a fost cel mai mare exeget al dumnezeieștilor scripturi.

După slujba Vecerniei și a Utreniei, sfintele moaște au fost purtate în procesiune în jurul lăcașului de cult.

Foto credit: Basilica.ro/ Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente