Prinos de recunoștința, cunoaștere și cinstire a Sfântului Vasile cel Mare și a Sfinților Capadocieni la Udine – Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Ortodoxa Română Sfântul Vasile cel Mare din Udine (Italia), organizează în zilele de 7 și 8 noiembrie 2009 diverse manifestări cu caracter cultural religios în cinstea Sfântului Vasile cel Mare și a Sfinților Capadocieni, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei într-un comunicat oficial.

Sâmbătă, 7 noiembrie, orele 15:30, în Sala Convegni Paolino di Aquileia (via Treppo 5/b Udine), va avea loc o conferința dedicată Sfântului Vasile cel Mare și

Sfinților Capadocieni, plecând de la operele Sf. Vasile și legăturile sale cu Părinții Capadocieni , dar și de la scrisorile sale adresate Patriarhatului din Aquileia.

Conferențiarii vor fi: Alessio Persic, profesor de literatura creștină la Universitatea Catolică din Milano și Ieromonahul Nilo Vatopedinos, profesor de drept roman la Universitatea Magna Grecia din Catanzaro (Italia).

Duminică 8 Noiembrie, va fi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, în parohia din Udine, păstorită de

părintele Iustinian Deac. La aceste evenimente, vor participa reprezentanți religioși din partea Arhiepiscopiei Romano Catolice, membri ai autorităților locale italiene precum și consulul general al României la Trieste.

Comentarii Facebook


Știri recente