Principesa Moştenitoare Margareta prezentă la Săvârşin. Arhiepiscopul Timotei al Aradului a comemorat eroii de la Mărăşeşti

Principesa Moştenitoare Margareta a participat la o slujbă de pomenire la Săvârşin

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au participat duminică la Sfânta Liturghie şi la slujba de pomenire a eroilor români de la Mărăşeşti, oficiate de Arhiepiscopul Timotei al Aradului în Parohia Sfinţii Arhangheli din Săvârşin.

La slujbă au participat câteva zeci de localnici, dar şi persoane venite de la zeci de kilometri depărtare special pentru comemorarea ostaşilor căzuți pe câmpurile de luptă în timpul primului război mondial. Cu această ocazie, s-au ridicat rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul, pentru Regina Maria, „Mama Răniţilor”, şi pentru memoria Reginei Ana, trecută la cele veşnice în cursul anului 2016.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei s-a adresat celor prezenţi spunând că frământările lumii trebuie să ducă la pace şi unitate. Bătălia de la Mărăşeşti reprezintă un avertisment pentru omenire de a-şi înnoi mereu eforturile pentru progres şi pace. Arhiepiscopul Aradului a amintit unele personalităţi reprezentative din timpul primului război mondial exprimându-şi încredinţarea că eroii se vor muta în lumina cea veşnică, pilduitoare pentru idealurile umanităţii. Au fost oferiţi ca exemple de curaj generalul Eremia Grigorescu, căpitanul Grigore Ignat şi sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu.

Marea bătălie de la Mărăşeşti a început în ziua de 6 august 1917, de Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului, şi este considerată astăzi cea mai importantă acţiune militară românească din timpul Primului Război Mondial.

Mai multe fotografii pe site-ul eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente