Prin suferințe ne identificăm cu Iisus Hristos, Învățătorul și Stăpânul nostru, a spus PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a sluji astăzi în Biserica Sfântul Gheorghe – Nou din Capitală.

În ziua hramului bisericii, 23 aprilie 2017, Preasfinția Sa a oficiat sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși bucureșteni.

În cuvântul rostit, ierarhul a reflectat asupra textului evanghelic citit în ziua sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Evanghelia de astăzi redă profeția pe care Mântuitorul o face ucenicilor Săi și urmașilor acestora cu privire la prigonirile pe care Biserica, slujitorii și credincioșii Ei vor trebui să le îndure de-a lungul istoriei, a spus PS Varlaam, conform Radio Trinitas.

Preasfinția Sa a explicat că aceste suferințe sunt modul prin care noi ne identificăm cu Iisus Hristos, Învățătorul și Stăpânul nostru, conform cuvintelor Sale: «Vă amintiți că v-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă pe Mine M-au prigonit pe nedrept, și pe voi vă vor prigoni» (Ioan 15, 20).

Este o zi luminoasă mai ales pentru slujitorii și credincioșii acestei sfinte biserici aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a adăugat ierarhul.

Preasfințitul Părinte Varlaam a amintit faptul că acest hram a fost ales de ctitorul bisericii, Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu, devenit și el, un mileniu mai târziu, martir al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Moaștele Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu se află în în tezaurul Bisericii Sfântul Gheorghe – Nou din București, alături de mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.

© Trinitas TV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente