Prin Sfintele Pătimiri și Învierea Sa, Hristos recreează lumea: Episcopul Ignatie

„În fiecare zi din această săptămână, Mântuitorul ne face părtași unui adevăr teologic: prin Sfintele Pătimiri, prin Învierea Sa, Hristos recreează lumea”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Ignatie.

„Nouă nu ne rămâne decât să avem pregătită cămara sufletului nostru, ca să-L primim pe Cel care este Mirele sufletului nostru – Iisus Hristos. Noi Îi cerem lui Hristos să lumineze haina sufletului nostru. Harul lui Dumnezeu este lumina hainei sufletului fiecărui om”, a adăugat ierarhul.

„A avea lumină înseamnă a avea bucurie. A avea bucurie înseamnă a trăi sensul vieții”, a mai explicat Episcopul Hușilor.

„Să încercăm, în această săptămână specială, să fim cu mintea și cu inima înspre Hristos, Cel care ne iubește în mod desăvârșit, jertfindu-Se pentru noi, dându-Și viața pe Cruce, pentru întreaga umanitate”, i-a îndemnat ierarhul pe credincioși.

„În Vinerea Mare, Dumnezeu-Omul ne descoperă modul cum ne iubește – în mod desăvârșit, fără să țină cont de răutatea oamenilor, de ingratitudinea de care au dat dovadă în acea zi. Acest lucru înseamnă iubirea lui Dumnezeu – să ni Se dăruiască, să Se jertfească, tocmai atunci când noi nu am meritat lucrul acesta.”

Episcopul a mai adresat îndemnul de a se citi ultimele capitole din fiecare Evanghelie, în care se face relatarea despre Pătimirile Domnului nostru Iisus Hristos.

Ierarhul a transmis acest mesaj la finalul concertului tradițional de Paști „Iată, Mirele vine!”, organizat în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim la Catedrala Episcopală din Huși. Concertul a fost susținut de grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale, dirijat de Părintele Diacon Vlad Mironescu.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente