Prin învierea fiului văduvei din Nain înțelegem puterea rugăciunii mamei, a spus PS Sofronie

Prin învierea fiului văduvei din Nain înțelegem puterea extraordinară a rugăciunii mamei, rugăciune ce străpunge cerul, a subliniat PS Sofronie în predica rostită duminică după târnosirea bisericii din Dușești.

Episcopul Oradiei a sfințit în data de 8 octombrie 2017 Biserica Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Muceniță Filofteia din satul bihorean Dușești, comuna Ceica, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media al Eparhiei.

După sfințirea locașului de cult, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici. În cadrul cuvântului rostit, ierarhul a reflectat asupra textului evanghelic duminical – Învierea fiului văduvei din Nain – și a subliniat că această duminică este închinată mamei rugătoare în Sfânta noastră Biserică.

Pentru a pregăti pe Apostoli, dar și mulțimile, spre a înțelege pătimirile Sale cele de bunăvoie și Învierea Sa din morți (…) Aceste învieri sunt vestiri mai înainte ale Învierii Mântuitorului Iisus Hristos din morți, a explicat Chiriarhul Oradiei.

Totodată, înțelegem că această minune a fost săvârșită pentru că tânărul care murise era singurul sprijin, singura nădejde în această lume, singura bucurie a mamei lui. Domnul Hristos a săvârșit minunea pentru femeia tristă, îndoliată, necăjită, a cărei rugăciune Dumnezeu a auzit-o; minunea săvârșită ca răspuns la rugăciunile mamei necăjite, de unde înțelegem noi puterea extraordinară a rugăciunii mamei, rugăciune ce străpunge cerul, a adăugat Preasfinția Sa.

De aceea, suntem datori să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru mamele noastre și să ne rugăm pentru ele înaintea Tronului slavei Preasfintei Treimi, pentru bucurie și viață îndelungată, în pace și sănătate, ca să se mai poată ruga pentru noi. Iar pentru mamele noastre care s-au despărțit de lumea aceasta și care dincolo continuă să se roage, trebuie să înălțăm rugăciune pentru odihna sufletelor lor, a mai spus ierarhul.

La finalul programului liturgic, PS Sofronie l-a felicitat pe preotul paroh și a înmânat diplome de apreciere atât lui, cât și credincioșilor care au contribuit la construirea și înfrumusețarea noii biserici.

Biserica din Dușești a fost construită între anii 2006-2017 în apropierea vechii biserici de lemn a satului, prin grija Pr. paroh Cornel Vilciuc, cu ajutorul membrilor Consiliului și Comitetului parohial și sprijinul autorităților județene și locale și al credincioșilor.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente