Prin implicarea Mitropoliei Banatului, spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara a primit 50.000 lei

Mitropolia Banatului a strâns 50.000 lei pentru spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, anunță Centrul Eparhial printr-un comunicat de presă. Fondurile provin din partea instituțiilor bisericești, a preoților și a credincioșilor eparhiei care s-au alăturat campaniei filantropice iniţiată de Asociația „Salvați copiii”, filiala Timișoara.

„La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, campania de strângere de fonduri s-a extins și în cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, la protopopiate, parohii, inclusiv la catedrala mitropolitană și la bisericile din orașul de reședință al Mitropoliei Banatului. Prezent în două duminici din luna februarie la catedrala mitropolitană, ierarhul timișorean a prezentat credincioșilor această acțiune filantropică, care s-a soldat cu colectarea a importante fonduri”, se menţionează în comunicatul de presă.

Suma a fost virată în contul Asociației „Salvați copiii” și va fi folosită pentru cei aproximativ 20.000 de copii tratați anual în Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, cea mai importantă unitate spitalicească pediatrică din vestul țării.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru ajutor și mulțumim preoților, sponsorilor și credincioșilor care frecventează catedrala mitropolitană și bisericile noastre, pentru jertfa și donațiile făcute din dragoste față de copiii aflați în suferință, la căpătâiul cărora sunt mamele înlăcrimate, rugându-se Domnului Hristos și Maicii Domnului pentru sănătatea lor”, precizează oficialii de la mitropolie.

Donațiile sunt deschise în continuare pentru cei care doresc să sprijine strângerea de fonduri:

  • Organizația Salvați Copiii, Filiala Timișoara: RO30RNCB0249049269910001
  • Arhiepiscopia Timișoarei: RO24BTRLRONCRT00P2253602

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente