Prin implicare dăruim bucurie

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează, în cadrul proiectului „Copii cu viitor – un viitor pentru copii”, o tabără de vară în satul Cania, raionul Cantemir, până mâine, 4 iulie, informează Ziarul Lumina. Aceasta urmărește promovarea valorilor umane în rândul copiilor și se axează pe activități psiho-sociale, ce contribuie la dezvoltarea abilităților de relaționare armonioasă și de valorificare a fiecărui copil.

În prima zi a taberei, un grup mixt de voluntari alcătuit din 8 italieni și 6 voluntari din satul Cania a adunat pe terenul de joacă peste 40 de copii. Cunoscându-se prin dans și cântece, participanții s-au împărțit în echipe, după care fiecare dintre acestea s-a prezentat și au stabilit împreună regulile după care se vor ghida pe parcursul taberei. Activitățile ce au urmat le-au insuflat copiilor ideea că fiecare poartă în el harul dumnezeiesc. Spre finalul zilei, copiii au început pregătirile pentru concertul ce va avea loc pe 4 iulie. „Timp de o săptămână copiii din Cania participă la diferite activități atât educative, cât și distractive. Pe lângă faptul că ei își petrec timpul liber într-un mod interesant, învață ce înseamnă respectul de sine, să se autocunoască și să dezvolte noi abilități și capacități de relaționare. Toate activitățile din cadrul taberei pun accentul pe promovarea valorilor umane. Astfel sperăm să contribuim la educarea unei generații sănătoase”, a spus Tatiana Macovei, coordonator de proiect.

De asemenea, o astfel de tabără s-a desfășurat și la începutul lunii iunie, în satul Porumbești, raionul Cantemir, în satul Roșu și în satul Manta, raionul Cahul. Următoarea tabără va bucura copiii satului Slobozia Mare, din raionul Cahul. „Pe parcursul taberei vom îmbina utilul cu plăcutul, astfel vom organiza jocuri în aer liber și jocuri de interior, activități sportive, concursuri, dar nu vom uita și de activitățile de autocunoaștere, prin care copiii vor lega prietenii, se vor relaxa și fortifica trupește, vor experimenta importanța comuniunii și a respectului pentru aproapele”, a declarat Marco Povero, responsabil de organizarea taberei. Proiectul „Copii cu viitor – un viitor pentru copii” este destinat promovării unui comportament pro-viață în rândul copiilor și tinerilor și este finanțat din fonduri oferite de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare în parteneriat cu Caritas Austria. Acțiunile proiectului sunt implementate de 4 organizații din Republica Moldova: MRC Caritas Moldova; Fundația „Regina Pacis”; Misiunea Socială „Diaconia” și Asociația „Altruism”.

Comentarii Facebook


Știri recente