„Prin educație spre vocație”, cel mai nou proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

„Prin educație spre vocație”, cel mai nou proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, a fost lansat joi.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord-Vest prin crearea de activități de tipul „Școala după școală”.

Programul este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia.

Este unic, întrucât prezintă ca model de bună practică în prevenirea şi corectarea abandonului şcolar îmbinarea metodelor educative norvegiene în sistemul de învățământ, care vor fi aplicate în cadrul a 13 școli din judeţele Alba, Mureş şi Bihor.

Din grupul ţintă fac parte şi 170 de părinți, care vor participa la informare și consiliere parentală.

Părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a menţionat obiectivele principale ale proiectului.

„Titlul proiectului exprimă gândul cu care a fost scris: a descoperi vocația și a-i pregăti pe copii pentru a-și pune în valoare vocația, talanții pe care Dumnezeu i-a sădit în sufletul lor”.

„Prin activitățile propuse, dorim să oferim și profesorilor implicați posibilitatea de a crește personal și profesional, de a afla despre cum pot fi gestionate emoțiile și despre importanța lor în cadrul actului educativ, despre legătura dintre educația vocațională și inteligențele multiple, despre cum pot fi însușite cele opt competențe cheie considerate a fi temelia pentru programul de învățare pe tot parcursul vieții și, nu în ultimul rând, despre metodele și conținutul educației centrate pe elev, bazate pe experiența extraordinară a sistemului de învățământ norvegian”, a mai spus Părintele Ignat.

Foto credit: copiisinguriacasa.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente