Prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu, spune IPS Ciprian

IPS Ciprian - Bobotează

De Bobotează, buzoienii s-au rugat împreună cu Arhipăstorul lor la Catedrala „Înălţarea Domnului” din municipiu. Cu acest prilej, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Liturghia şi apoi Sfinţirea cea mare a apei. În omilia sa, ierarhul le-a explicat credincioşilor că „prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu”.

IPS Ciprian le-a spus că „prin intrarea în apa Iordanului, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu întrupat în Persoana Mântuitorului Iisus Hristos a sfințit apele și întreaga natură, prin revărsarea harului Preasfântului Duh, Care Se pogorâse asupra Sa, în chip ca de porumbel”.

„Tocmai de aceea”, a atenţionat ierarhul, „în ziua de Bobotează, slujba de sfințire a apei se săvârșește către finalul Sfintei Liturghii, în afara bisericii, pentru a arăta că, prin apele sfințite de Hristos Domnul, întregul cosmos se împărtășește de binecuvântarea lui Dumnezeu”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale și de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În soborul de preoți și diaconi s-au aflat: Pr. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe – eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, Pr. Sorin-Leonard Dinu și Pr. Ionuț Constantin, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Toți cei prezenți au luat Aghiasmă Mare din patru vase a câte o mie de litri, pregătite încă din ajun. Cu acest prilej, a fost înălțată și o cruce de gheață, împodobită cu cetină de brad și flori.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente