Primul Te Deum de Ziua Națională în Catedrala Mântuirii Neamului a fost oficiat de Episcopul vicar Ieronim Sinaitul

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a oficiat sâmbătă, 1 Decembrie 2018, primul Te Deum de Ziua Națională a României în Catedrala Mântuirii Neamului, la împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire.

În cuvântul adresat la finalul slujbei, ierarhul a insistat asupra faptului că în aceste vremuri tulburi pe care le trăim „nu trebuie să ne diminuăm ca neam” și a spus că este important să conștientizăm că „creștinismul dă valoare și orientare poporului nostru”.

Preasfinția Sa a adăugat că a ne onora credința în limba strămoșească și a nu-i uita pe cei care s-au jertfit pentru țară este foarte important.

Episcopul vicar Ieronim a făcut referire la Catedrala Națională dedicată eroilor români și în acest context l-a felicitat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Biserica și țara noastră „pentru realizarea acestui simbol național”.

„La mulți ani Biserica Ortodoxă Română! La mulți ani România! La mulți ani românilor din țară și de pretutindeni”, a urat la final Episcopul vicar patriarhal.

Catedrala Naţională este dedicată memoriei eroilor români care s-au jertfit pentru unitatea şi demnitatea naţională, având ca hramuri Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor şi Sfântul Apostol Andrei.

În piciorul Sfintei Mese din Altarul Catedralei, Patriarhul Daniel al României a introdus, în ajunul sfinţirii edificiului, un document care cuprinde numele tuturor eroilor români cunoscuți care vor fi pomeniţi la fiecare Liturghie.

În toate bisericile din Patriarhia Română se oficiază slujba de Tedeum la Ziua Națională a României, prin care se înalță rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român unit de 100 de ani într-o singură țară românească și creștină.

La ora 10.00, clopotele tuturor lăcașurilor de cult ortodoxe au fost trase timp de trei minute.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente